Zapraszamy do udziału w Międzynarodowej Konferencji Naukowo-Technicznej „Nowoczesne Trendy w Branży HoReCa 2024”, która odbędzie się w dniach 22-23 października 2024 roku w siedzibie Akademii Wincentego Pola.
Konferencja skupi się na naukowych i praktycznych problemach związanych z szeroko rozumianą branżą HoReCa (Hotele-Restauracje-Catering) oraz branżą turystyczną. Wydarzenie skierowane jest do profesjonalistów z branży HoReCa, pracowników naukowych zajmujących się hotelarstwem, obsługą ruchu turystycznego, marketingiem branży HoReCa, cateringiem i gastronomią, a także do osób zarządzających w branży HoReCa, nauczycieli szkół branżowych i średnich oraz studentów kierunków związanych z tą branżą.

Planowane Sekcje Tematyczne
- Cyfryzacja w branży HoReCa
- Usługi cateringowe w ramach racjonalnego żywienia
- Zarządzanie i organizacja w branży hotelarskiej
- Zarządzanie i organizacja w branży gastronomicznej
- Zarządzanie i organizacja w branży cateringowej
- Zarządzanie i organizacja w branży turystycznej
- Jakość i bezpieczeństwo żywności
- Nowoczesne trendy w gastronomii
- Globalizacja w rynku HoReCa
- Zrównoważony rozwój branży turystycznej
Program konferencji
Dzień I – 22 października 2024
- 10:30 – Uroczyste otwarcie Konferencji
- 10:45 – Wykład Inauguracyjny prof. dr hab. inż. Rafał Nadulski: „Kierunki rozwoju współczesnej gastronomii”
- 11:00 – Obrady w sekcjach
- 11:30 – Pokaz technik kulinarnych
- 13:00 – Przerwa obiadowa
- 13:30 – Obrady w sekcjach
- 14:00 – Pokaz metod cyfryzacji w branży HoReCa
- 16:00 – Przerwa kawowa
- 16:30 – Obrady w sekcjach
- 18:00 – Zakończenie obrad
Dzień II – 23 października 2024
- 10:00 – Obrady w sekcjach
- 11:00 – Pokaz metod cyfryzacji w branży HoReCa
- 12:30 – Przerwa obiadowa
- 13:00 – Obrady w sekcjach
- 13:30 – Pokaz technik kulinarnych
- 14:30 – Przerwa kawowa
- 15:00 – Podsumowanie i zakończenie Konferencji
Wydarzenia towarzyszące
W ramach wydarzeń towarzyszących, 23 października o godzinie 10:00 odbędzie się wycieczka do Kazimierza Dolnego nad Wisłą, znanej architektonicznej perły Lubelszczyzny. W programie przewidziano zwiedzanie winnicy z degustacją produktów regionalnych.
Terminy organizacyjne
- 30 sierpnia 2024 – zgłoszenie uczestnictwa
- 5 września 2024 – uzupełnienie zgłoszeń uczestnictwa
- 10 września 2024 – przesłanie streszczeń wystąpień, prelekcji, wykładów, prac naukowych
Koszty uczestnictwa
Koszty uczestnictwa w konferencji zostaną podane po uzyskaniu dofinansowania z Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Koszty obejmują:
- Materiały konferencyjne
- Druk streszczeń wystąpień, prelekcji, wykładów, prac naukowych
- Bezpłatny druk recenzowanych prac naukowych w Zeszytach Naukowych AWP (tłumaczenia na język angielski płatne dodatkowo)
- Nocleg w pokoju dwuosobowym z 22 na 23 października 2024 r. (zmiana standardu pokoju oraz dodatkowe terminy noclegów wymagają dodatkowej opłaty)
- Całodniowy serwis kawowy oraz serwis obiadowy
- Transport z/do hotelu
Dodatkowo, koszt wycieczki do Kazimierza Dolnego nad Wisłą z degustacją produktów regionalnych wynosi 100 zł od osoby.
Komitet Naukowy
- prof. dr hab. Marian Panasiewicz (Przewodniczący KN)
- prof. dr hab. Bogusław Michał Kaszewski AWP Lublin
- prof. dr hab. Andrzej Kleinrok AWP Lublin
- prof. dr hab. inż. Marek Opielak – Rektor Akademii WSEI w Lublinie
- dr Mateusz Stefanek, prof. AWP, dziekan Wydziału Nauk Społecznych, wiceprezydent AWP
- prof. dr hab. Andrzej Marczuk – Prorektor Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
Komitet Organizacyjny
- Sekretarz Komitetu Organizacyjnego: dr inż. Jerzy Wójcik
- Przewodniczący Komitetu Organizacyjnego: dr Sławomir Kula, prof. AWP, prodziekan Wydziału Nauk Społecznych, kierownik Katedry Turystyki i rekreacji AWP
Serdecznie zapraszamy do udziału w konferencji oraz rozpowszechniania informacji o jej planowaniu.